Aspikový dort salámovo- vaječný. Překvapíte a potěšíte ty, kdo neradi, nemohou nebo nechtějí jíst sladké dorty !

6116
Sdílejte

3. Do každé mísy se pak nalije zchladlou a rozředěnou želatinu z jednoho balíčku.

Pokračování na další straně

4. Želatina z 1 balení: Do 150ml vody (je dobré použít nálev z Moravanky a lák z okurek, výsledný aspik má potom lepší chuť a šmrnc) vsypu sáček želatiny, rozmíchám a nechám asi 10 minut nabobtnat. Poté zahřívám na sporáku do úplného rozpuštění, odstavím, vliju 300ml studené vody, promíchám, naliju do mísy k salámové směsi a důkladně rozmíchám.

5. Potravinovou folií si vyložím formu, naliju salámovou směs, dám mírně zatuhnout a mezitím si obdobným způsobem připravím druhou, tentokrát vaječnou směs.

Pokračování na další straně

6. Tuto naliju navrch na již mírně zatuhlý salámový aspik a celé dám opět do ledničky.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články