3. Do každé mísy se pak nalije zchladlou a rozředěnou želatinu z jednoho balíčku.
Pokračování na další straně
4. Želatina z 1 balení: Do 150ml vody (je dobré použít nálev z Moravanky a lák z okurek, výsledný aspik má potom lepší chuť a šmrnc) vsypu sáček želatiny, rozmíchám a nechám asi 10 minut nabobtnat. Poté zahřívám na sporáku do úplného rozpuštění, odstavím, vliju 300ml studené vody, promíchám, naliju do mísy k salámové směsi a důkladně rozmíchám.
5. Potravinovou folií si vyložím formu, naliju salámovou směs, dám mírně zatuhnout a mezitím si obdobným způsobem připravím druhou, tentokrát vaječnou směs.
Pokračování na další straně
6. Tuto naliju navrch na již mírně zatuhlý salámový aspik a celé dám opět do ledničky.