8 TOP ověřených domácích zábalů při různých chorobách! Tvaroh snižuje horečku, zázvor vytáhne hlen, křen uleví plicím…

3703
Sdílejte

Lýtkový zábal 

Účinek: Snižování horečky

Lýtkový zábal je osvědčená metoda, která snižuje teplotu. Je doporučována při teplotách nad 39 ° C. Snižuje teplotu o půl až jeden stupeň a odlehčuje bolesti hlavy – malátnost, neklid.

Bavlněnou plenku několikrát složenou namočíme ve studené vodě , dobře vyždímáme a zabalíme každou nohu zvlášť kolem lýtka. Přes plenku položíme o málo větší flanelovou šátek nebo suchou plenu, kterou překryjeme vlněnou látkou. Necháme působit půl hodiny, pak zábal složíme a nohy osušíme. Zábal můžeme opakovat za hodinu.

Pokračování na další straně

Zázvorový zábal

Účinek: léčí ucpané dutiny a pomáhá zvláště při zánětu čelních dutin

Lžičku sušeného zázvoru a dvě lžíce hladké mouky spolu s vodou smícháte v misce tak, aby z toho byla hustá kaše. Tu naneseme na poskládanou kapesník. Kapesník i se zázvorovou kaší dáme na čelo, překryjeme plenkou a ovážeme vlněným šálou. Necháme působit ½ hodiny . Můžeme opakovat několikrát denně, dokud se nespustí hleny a dutiny se neuvolní.

Zábal proti vším

Omyjeme hlavu dítěti (platí i pro dospělé) šamponem s přídavkem Tea Tree Oil. Po umytí nakapeme originální Tea Tree Oil na temeno, za uši a na zátylek a zabalíme hlavu do potravinové fólie na 20 minut. Po 20 minutách fólii sejmeme a vlasy vyčešeme speciálním hřebenem na odstraňování vší. Vlasy necháme proschnout. Můžeme opakovat každý den.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články