Nebaví vás tradiční koláče? Vyzkoušejte tento složitě vypadající moučník. Ve skutečnosti ho zvládnete za 35 minut.

3941
Sdílejte

Věříte, že příprava tohoto na první pohled složitého koláče je ve skutečnosti naprosto jednoduchá? Dokonce nesáhnete ani hluboko do kapsy, abyste pořídili suroviny. Tento koláč je tak jednoduchý, že jej zvládne i naprostý začátečník. Jemná chuť, rozplývající se těsto a jemný tvarohový krém si vychutnáte u kávy, nebo i jen tak samotný.

Ingredience

Na těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 3 žloutky
  • 120 g másla
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 20 g kvasnic
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 1 dl mléka dle potřeby (a dále mléko dle potřeby)
  • špetka soli
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 6 dkg rozpuštěného másla
  • šlehačka (na potření)

Krém

  • 750 g tvarohu
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 150 g cukru
  • 3 žloutky
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 6 vaječných bílků
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • strouhaná kůra z 1 citronu

Pracovní postup

Udělejte kvásek. V 1 dl vlažného mléka rozdrobte kvasnice, přidejte 1 lžíci cukru a špetku soli. Zamíchejte a nechejte na teplém místě vzejít.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články