Protinádorové vlastnosti
Tyto lahodné malé plody jsou plné protirakovinových látek, antioxidantů, které pomáhají bojovat proti škodlivým volným radikálům a zlepšit tak celkové zdraví a chránit před mnoha nemocemi. Kaki má vysoké hladiny vitaminu C a A, navíc obsahuje fenolické sloučeniny a kyselinu betulinovou, která je považována za silnou protinádorovou sloučeninu.
Zpomaluje předčasné stárnutí
Plody jsou bohaté na množství vitaminů, konkrétně vitamin A, beta-karoten, lutein, lykopen a kryptoxantin. Tyto vitaminy fungují jako antioxidanty v těle, které snižují oxidační stres a předcházejí známkám předčasného stárnutí, jako jsou vrásky, pigmentové skvrny, špatné vidění a celková slabost organismu.
Krevní tlak pod kontrolou
Draslík je další minerálem obsaženým ve značném množství v těchto exotických plodech. Draslík působí jako vazodilatátor, čímž reguluje krevní tlak. Kaki obsahuje i další různé vazodilatační organické sloučeniny, které přispívají ke snížení tlaku, proto toto ovoce je velmi dobré pro zdraví srdce.
Podpoří tvorbu červených krvinek
Spolu s nižším krevním tlakem, kaki obsahuje také měď, což je základní prvek při vytváření nových červených krvinek. Bez mědi nemůžete přijímat různé esenciální živiny, které organismus potřebuje, aby mohl vytvářet dostatek hemoglobinu. Zvýšená cirkulace zdravých červených krvinek zvyšuje kognitivní funkce, podporuje metabolismus a reguluje energetické hladiny.