Dejte šanci tomuto božskému ovoci a nepřehlížejte ho : je spásou pro váš zrak,cévy, trávení a spoustu dalšího.Také VÁM pomůže zhubnout

10378
Sdílejte

Kromě názvu kaki se mu říká churma, kakichurma, tomel, persimmon, korejské mango, čínská švestka, medové jablko nebo šaronské ovoce. Kaki je plod ovocného stromu tomelu japonského, jeho botanický název v překladu znamená „Diovo ovoce“ a právem si toto označení zaslouží. Kaki obsahuje mnoho cenných látek a má hned několik blahodárných účinků na lidské zdraví. Čím je tak výjimečné?

Plod plný vitaminů
Kaki obsahuje vitaminy A, C, E a B6, z minerálů mangan, měď, hořčík, draslík a fosfor. Obsahuje také organické sloučeniny, jako například kyselinu betulinovou a různé karotenoidní sloučeniny, které spadají do komplexu vitaminů B. Mimo jiné je také dobrým zdrojem vlákniny. Poznejte všechny blahodárné účinky tohoto „božského ovoce“ a vpusťte do jídelníčku trochu té exotiky.
Plod plný vitaminů
Kaki obsahuje vitaminy A, C, E a B6, z minerálů mangan, měď, hořčík, draslík a fosfor. Obsahuje také organické sloučeniny, jako například kyselinu betulinovou a různé karotenoidní sloučeniny, které spadají do komplexu vitaminů B. Mimo jiné je také dobrým zdrojem vlákniny. Poznejte všechny blahodárné účinky tohoto „božského ovoce“ a vpusťte do jídelníčku trochu té exotiky.
Posílí imunitní systém
Kaki je jedním z nejcennějších zdrojů kyseliny askorbové (vitaminu C). Pro představu: již jeden plod obsahuje přibližně 80 % denní doporučené dávky. Vitamin C stimuluje imunitní systém a zvyšuje tvorbu bílých krvinek, které jsou primární obranou těla před mikrobiálními, virovými a plísňovými infekcemi.
Trávení bez trápení
Čtěte také:
Dejte šanci granátovému jablku. Posílí srdce i kosti
Díky obsahuju vlákniny i kaki může přispět k lepšímu trávicímu systému. Vláknina pomáhá tělu zpracovávat potravu efektivnějším způsobem, přidává stolici na objemu, stimuluje peristaltiku střev, zvyšuje sekreci žaludečních a trávicích šťáv a zmírnění příznaků zácpy a průjmu. Navíc toto exotické ovoce přispívá i k redukci hmotnosti tím, že zabraňuje absorpci lipidů.

Kam dál?

Tento kořen je skutečný dar přírody! Snižuje hladinu cukru, cholesterolu, tlak v krvi, bolesti kloubů a ledvinové kameny mizí, jako by ani nikdy nebyly…

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Mnoho závažných onemocnění se může projevit na našich rukou, prstech a nehtech. Zjistěte, které příznaky odhalí rakovinu či srdeční choroby

Stovky lidí postihla neznámá choroba mozku. Vědci tvrdí, že to vláda tutlá

Další články