Vědci zjistili, že lidé s touto vlastností jsou těmi nejlepšími partnery. Máte tuto vlastnost?

2001
Sdílejte

Vlastností, o které mluvíme, je smysl pro humor. Vědci totiž přišli na to (což není žádným překvapením), že společný smích dvou lidí posiluje jejich vzájemné pouto a jejich důvěru. Dává jim pocit bezpečí, pomáhá řešit konflikty, odbourává stres. No, nenadarmo se říká, že smích je lék. Humor je opravdu důležitou, ale hlavně žádanou vlastností při výběru partnera. Muži rádi vtipkují a žertují při oslovování ženy. Je to pro ně jednodušší a pomáhá jim to zbavit se trémy. Navíc muži ví, že humorem na ženu zapůsobí a navíc, chtějí přeci vidět její úsměv, její smích, což muži na ženách milují. Smích je důkazem toho, že je vše na dobré cestě. Naopak ženy moc před muži (během oslovování) nevtipkují. 

Není to však o tom, smát se spolu, ale smát se i sobě navzájem. Studie prozrazuje, že dvojice, které si ze sebe umí udělat srandu, posilují svůj vztah a ten je později kvalitnější. Humor navíc řeší mnoho konfliktů. Je to sice paradox, ale páry, které řeší své problémy přímo a serózně, vykazovaly menší množství pozitivních emocí a slabší spojení, než páry, které konflikty řešily pomocí humoru.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články