Masové kuličky s rýží – ježci
Až si je připravíte, pochopíte, proč se jim tak říká. Z těchto malých masových kuliček trčí vařená rýže jako ježčí bodlinky. A děti to mají moc rády. Chcete-li aby „jehličky“ trčely, použijte syrovou rýži. Je lepší dlouhozrnná rýže typu basmati než kulatá. Můžete přidat i uvařenou rýži. Kuličky budou jemnější, hladší, ale bez „ostnů“.
Ingredience
Na masové kuličky
• 500 g mletého masa
• 0,5 skleničky suché rýže
• 1 cibule
• sůl, mletý černý pepř
Na zálivku
• 200 g smetany
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• 1 sklenice vody dle potřeby
• sůl a pepř dle chuti
Postup práce
Cibuli nakrájejte nadrobno. Rýži na hodinu namočte do vody nebo ji jenom částečně povařte. V míse smíchejte mleté maso, rýži, cibuli a koření. Ze masové směsi vytvarujte kuličky o průměru asi 5 cm.