9 znaků pravé inteligence, které nelze oklamat. Patříte mezi geniální lidi?

3029
Sdílejte

Některé osobnostní rysy či dovednosti, které jsou obecně považovány za neužitečné či negativní, mohou ve skutečnosti prozradit, zda je mozková aktivita daného člověka na vysoké úrovni. Tedy alespoň si to myslí vědci. Jaké tyto vlastnosti a dovednosti jsou? A jak z nás dělají lepší lidi?

My jsme pro vás shromáždili několik znaků, které jsou podle vědců a odborníků známkou mimořádné inteligence.

Pojďte se na ně podívat s námi!

Jste leváci (nebo obourucí)

Novinářka Maria Konnikovová ve své práci z roku 1995 popsala experiment, který byl proveden se skupinou praváků a leváků:

„Levorucí lidé byli například zběhlejší v kombinování dvou běžných objektů novými způsoby, aby z nich vzešel třetí, jako když pomocí tyče a plechovky vytvořili ptačí budku. Excelovali rovněž v seskupování seznamů slov do co nejvíce různých kategorií.“

Vědci levorukost spojují s procesem zvaným divergentní myšlení, což je forma tvořivosti, která pomáhá vytvářet nové nápady. To samé lze říci také o obourukých lidech, kteří mají obě ruce stejně zručné.

Takže pokud jste praváci, zkuste provádět nějaké činnosti levou rukou a naopak. Tyto činnosti totiž aktivují nevyvinuté oblasti našeho mozku.

Kam dál?

Za nehty a vlasy utratila půl milionu. Manželka dubajského milionáře dostává měsíčně tolik peněz, že neví, co s nimi

Ženy s malými dětmi si stěžují, že nemají dostatek pracovních možností

Smutný konec dovolené v Alpách. Před zraky manžela a dětí se žena zřítila ze 150 m do údolí. Visela za oblečení z lanovky, které ji neudrželo

AKTUÁLNĚ : V Itálii vybuchla sopka. Italský ostrov Stromboli je zahalen černým dýmem

Šokující odhalení : Ženich po svatbě zjistil, že jeho manželka je muž. Přitom se vídali celý rok

Další články