Toto se stane s vaším tělem, když budete konzumovat pravidelně slaninu!

10178
Sdílejte

Zima je již za dveřmi a odborníci radí, ať začneme věnovat větší pozornost živočišným tukům. Totiž, tyto výrobky jsou skvělou prevencí před nemocemi a infekcí. Jedním z příkladů je SLANINA! Tuk z čerstvé slaniny obsahuje nepřeberné množství tělu prospěšných vitamínů ( A, D, E a karoten). V těchto zimních měsících pomáhá s imunitou a správné funkci těla. Mnoho lidí se bojí těchto tuků, jelikož si myslí, že jsou nezdravé, není to tak úplně pravda. Ve zdravé míře a lidem, kteří netrpí problémy se slinivkou břišní, játry a trávicím traktem, jsou tyto tuky naopak tělu prospěšné. Proto zdravý denní příjem čerstvé slaniny pro člověka činní 10g – 30g/den.  Kyselina arachidonová, která je mimo jiné také obsažená v právě zmiňované slanině je velice prospěšná v metabolismu celé řady rostlin, živočichů a samozřejmě také člověka. V posledních letech se ukazuje, že má pozitivní vliv i na zdraví dětí. Samozřejmě, že slanina také obsahuje cholesterol, ale množství této látky není tak enormní, jak by si někteří mohli myslet. Ve 100g čerstvé slaniny se nachází 70 – 100mg cholesterolu. Pro srovnání: 100g hovězích ledvin obsahuje 1126mg cholesterolu.

Kam dál?

Zoufalá rodina na Liberecku přišla o střechu nad hlavou a to vše kvůli elektrické čtyřkolce! Koukáte, jak vám domov hoří před očima, pláče dcera

Na Kladensku se v hasičské nádrži utopilo malé dítě

Po létech výzkumu vědci našli bakterii, která může za rakovinu tlustého střeva. Co bychom měli jíst a čemu se vyvarovat ?

Známý lékař to řekl na rovinu: ,,Nejčastěji je člověk nemocný z lenosti a chamtivosti!“

Vědci zabývající se výzkumem rakoviny slaví úspěch. Dokáží jí odhalit o několik let dříve

Další články