Luxusní: Ořechový dezert s lahodným krémem a čokoládou

5450
Sdílejte

Ingredience

Piškot

  • 60 g krystalového cukru
  • 6 bílků
  • 160 g práškového cukru
  • 160 g mletých ořechů

Krém

  • 500 ml mléka
  • 160 g krystalového cukru
  • 6 žloutků
  • 4 polévkové lžíce škrobu
  • kůra z jednoho citronu
  • šťáva z jednoho citronu
  • 250 ml 35% šlehačky

Čokoládová vrstva

  • 60 g hořké čokolády
  • 40 ml smetany

Postup práce

Z bílků vyšlehejte za postupného přidávání krystalového cukru tuhý sníh. Mleté ořechy smíchejte s práškovým cukrem a opatrně vmíchejte do připraveného sněhu.

Plech vyložte pečícím papírem, vlijte ořechovo-sněhové těsto, vložte do trouby předehřáté na 175◦C a pečte 25 až 30 minut dle výkonu vaší trouby.

Kam dál?

Z 1 balení Tangu vyrobíte až 4 litry chutné a levné domácí zmrzliny. Po tomto receptu už více zmrzlinu v obchodě kupovat nebudete…

Výborný šlehačkový dezert: Nejenže krásně vypadá, ale také velmi dobře chutná!

Výborná bábovka, které neodoláte. Pokud vyzkoušíte tuto, jinou už dělat nebudete!

Chuť tohoto „zmrzlinového dezertu“ vám skutečně zvedne náladu ! Jednoduchý recept!

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

Další články