Ingredience
Piškot
- 60 g krystalového cukru
- 6 bílků
- 160 g práškového cukru
- 160 g mletých ořechů
Krém
- 500 ml mléka
- 160 g krystalového cukru
- 6 žloutků
- 4 polévkové lžíce škrobu
- kůra z jednoho citronu
- šťáva z jednoho citronu
- 250 ml 35% šlehačky
Čokoládová vrstva
- 60 g hořké čokolády
- 40 ml smetany
Postup práce
Z bílků vyšlehejte za postupného přidávání krystalového cukru tuhý sníh. Mleté ořechy smíchejte s práškovým cukrem a opatrně vmíchejte do připraveného sněhu.
Plech vyložte pečícím papírem, vlijte ořechovo-sněhové těsto, vložte do trouby předehřáté na 175◦C a pečte 25 až 30 minut dle výkonu vaší trouby.